YOUR HOME AWAY FROM HOME

ZANIMIVI NAMIGI

Kam moram iti, če želim poskusiti rafting?

Pravzaprav nikamor. Vse aktivnosti lahko izkusite kar z nami! Ponujamo vse aktivnosti, ki jih ponuja naša dolina Soče.

Ali lahko dobim električni priključek?

Seveda, vsi kampirni prostori so opremljeni z električnim priključkom.

Ali je v kampu možnost uporabe interneta?

Sicer vas spodbujamo k temu, da si na dopustu prizadevate za dneve brez sodobne tehnologije in uživate v naravi. Ker pa vemo, da je to dandanes skoraj nemogoče, vam v Kampu Vodenca omogočamo brezplačno povezavo na brezžični internet.

Kako daleč je Kamp Vodenca od Bovca?

Od centra Bovca smo oddaljeni manj kot 1,5km. Z avtom potrebujete do centra 3 minute, lahko pa se odpravite po čudoviti gozdni potki peš in ste v centru v desetih minutah.

Ali je kampiranje dovoljeno izven registriranih kampov?

V Sloveniji ni dovoljeno kampiranje na prostem izven registriranih kampov ter je takšno kampiranje kaznivo dejanje. Kampiranje je dovoljeno le v kampih ali na parkiriščih za avtodome in počitniške prikolice.

Kaj pa če bi rad kampiral pa nimam opreme?

Ni problema. V Kampu Vodenca imamo za vas pripravljene opremljene šotore.

Ali so hišni ljubljenčki v Kampu Vodenca dovoljeni?

Seveda. Vsi hišni so pri nas dobrodošli. Vendar pa morate za njih primerno poskrbeti.

Ali si lahko v kampu kje pripravim hrano?

Ravno lansko leto smo za vas postavili kuhinjo za skupno uporabo. V kuhinji vam je na voljo štedilnik, plinski žar, hladilnik in zamrzovalna skrinja. Ravno tako pa so po kampu postavljeni žari na oglje.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
×

Opozorilo

Napaka pri nalaganju XML datoteke

2 DNI IN 3 NOČI V BOVCU

Kaj početi v Bovcu? Kaj se splača obiskati in poskusiti?
To so vprašanja, ki mi jih tekom sezone gostje postavijo neštetokrat. Kaj bi jaz kot domačinka in turistična delavka svetovala, da v dneh, ko so v Bovcu obiščejo. Kar je precej težko, ko mi povedo, da imajo na voljo le 2 dni. Ampak vseeno, odločila sem se, da najprvo napišem blog o tem kaj se da v Bovcu vse početi v treh dneh. Kasneje pa vam obljubim, da se lotim tudi bloga o 7 dnevnih počitnicah pri nas. Veliko ljudi namreč sploh ne pričakuje, da je v dolini Soče toliko zanimivih kotičkov in atraktivnih aktivnosti. Zato sploh ne pričakujejo, da se bodo zadržali v Bovcu več kot dan ali pa celo mislijo, da se bodo samo zapeljali skozi Bovec. Kar pa ne morem dovolj poudariti, da definitivno ni dobra ideja. Bovec ponuja toliko zanimivih turističnih atrakcij, da niti 3 dni ne bo dovolj. Zagotavljam vam, da ko enkrat dva ali tri dni preživite v Bovcu postanete z Bovcem enostavno zasvojeni!

 

Bovec center

 

Ker sem globoko prepričana, da smo najboljši outdoor center v Julijskih Alpah in ne samo v Sloveniji, kot to opisuje Lonely Planet v svoji knjigi, vas resnično spodbujam da se podate na outdoor pot po Bovcu. In to vse, spanje outdoor, aktivnosti outdoor… Enostavno vdihnite ta svež zrak in vpijte vso naravo okoli vas!

 

Dan #1


Recimo, da boste prispeli v Bovec okoli poldneva in se najprej namestili v Kampu Vodenca. Če imate svojo kamping opremo potem si lahko kar postavite svoj začasni dom v naravi. Ampak glede na to, da prihajate za 3 dni, vam lahko priporočim tudi naše opremljene šotore. Enostavno si najemite opremljen šotor, v katerem imate vse kar potrebujete. Posteljo, posteljnino, odejo, vzglavnik in brisačo. Ravno tako je v šotoru električni priključek, pribor, krožniki, kozarci in šalice. Za pripravo svojih slastnih obrokov lahko uporabite našo skupno kuhinjo.

 

Rent a tent Kamp Vodenca


No recimo, da niste ravno tip za kampiranje, potem vam priporočam recimo apartma Soča Bovec v centru Bovca ali pa hostel Soča rocks ali pa hotel Dobra Vila. Vse je odvisno od tega, kakšen je vaš počitniški proračun ampak jaz vas še vedno spodbujam, da se usmerite outdoor varianto!
Ko se enkrat namestite v Kampu Vodenca v naše rent a tent šotore, potem vam predlagam, da se odpravite do sotočja reke Soče in Koritnice. Naš kamp se nahaja le par metrov od sotočja in zagotavljam vam, da vam bo zelo všeč. Je pa tudi odličen plac za čudovite selfije, za take selfije za katere vam bodo vsi zavidali.

 

Sotočje Soča in Koritnica


Po kratkem sprehodu vam predlagam, da se oglasite pri nas na recepciji in pomagali vam bomo organizirati vaš kratek oddih. Plan je da se poskusite v adrenalinskih športih in da raziskujete našo dolino Soče. Ker smo partnerji z Aktivnim Planetom, naši gostje dobijo posebne popuste za vse njihove adrenalinsko športne aktivnosti. Predlagam, da v teh treh dneh poskusite 3 najbolj priljubljene aktivnosti, rafting, canyoning in zip-line.

 

Zip-line Slovenija Bovec


Najprej poskusite zip-line in si rezervirajte spust po jeklenici ob 15ih ali 17ih popoldne. Oglejte si Bovec tako, kot ga vidijo ptice. Uživajte v neverjetnih razgledih na Bovec in okolico. Velik plus rezervacije aktivnosti pri nas je, da vam ni potrebno iti nikamor, saj vas vodnik pobere direktno pred recepcijo Kampa Vodenca in vas seveda po končani aktivnosti pripelje tudi nazaj. Vaše prvo adrenalinsko doživetje bo trajalo približno 3 ure.
Po vaši vrnitvi, si privoščite topel tuš in se uredite. Predlagam vam, da se peš odpravite do centra Bovca. Za to boste potrebovali slabih 15 minut. Privoščite si večerjo v restavraciji po naši izbiri. Ob prihodu boste prejeli zapestnico, s katero boste deležni 10% popusta v dveh restavracijah. Priporočamo Gostilno Sovdat v centu Bovca. Po obilni slastni večerji vam bo ravno prijal sprehod nazaj do Kampa Vodenca. Na poti nazaj prosim ne pozabite pogledati v nebo. Nebo je ob jasnem vremenu enostavno čudovito in celo mlečna cesta vas bo popolnoma očarala. Pa magično noč pod tisočerimi zvezdami vam želimo. Lahko noč!

 

Dan #2

 

Doooooobrooooo jutro! Vem, da je to vaš dopust, vendar bi vam svetovala, da se zbudite čim bolj zgodaj. Verjemite mi, da bo vredno! Mir, narava okoli vas in sončni vzhod so razlog za vaše zgodnje vstajanje. V našem kampu boste našli polno skritih kotičkov primernih za jutranjo jogo ali pa se sprehodite do reke Soče in tam opravite svojo jutranjo meditacijo. Za vse tiste, ki pa ste že na vse zgodaj aktivni, vam lahko pokažem naravnost enkratno pot za jutranji tek.
Po vaših jutranjih aktivnostih, si privoščite tuš in si naročite dan poprej svoj zajtrk v košarici, katerega vam bomo dostavili pred vaš šotor. Če pa si zajtrka niste naročili, pa le uporabite našo kuhinjo in si pripravite svoj zajtrk.

 

Rafting na reki Soči


Ob desetih pa je čas, da se podate na svojo naslednjo priljubljeno aktivnost. Seveda, to je RAFTING! Dobimo se pred recepcijo Kampa Vodenca, kjer vas bodo čakali vodniki in vas popeljali na brzice reke Soče. Zagotavljamo vam ogromno zabave! Vožnja po bistri Soči bo trajala približno 3 ure tako, da se boste v kamp vrnili okoli ene ure.
Ko se vrnete nazaj, pohitite in si obujte pohodniške čevlje in se odločite med dvema možnostma. Lahko se odpravite na kolesarsko turo okoli Bovca z Outdoor Galaxy ali pa se odločite za pohod po Triglavskem narodnem parku z Kata avanturami. Obe aktivnosti vam bodo vzele približno 3 ure vašega časa, vmes pa se lahko ustavite v Kal Koritnici v Gostilni Hedvika na kosilu. Tu lahko ravno tako izkoristite 10% popust z našo zapestnico.
Če pa imate dovolj tega, da vas nekdo vodi, vam priporočam popoldanski pohod. Začnete kar v Kampu Vodenca in se odpravite po hribu navzgor proti Bovcu. Na vrhu hriba zavijete desno in se napotite proti muzeju prve svetovne vojne na prostem Raveljnik. Nadaljujte pot proti cerkvici Sv. Lenarta in če si želite podaljšati pohod vam predlagam, da nadaljujete pot do trdnjave Kluže in si pogledate muzej v njej. Nato se odpravite proti Kal Koritnice, kjer se ustavite v Gostilni Hedvika. Po slastnem kosilu, nadaljujte pot do Zmuklice, kjer si lahko pogledate korita Soče in nato nadaljujete pot do vasice Jablanca in čez viseči most v Vodenca. Ta pohod vam bo vzel približno 5 ur časa.
Če ste se odločili za kampiranje potem si morate zvečer pripraviti večerjo na žarih, ki so vam na voljo po celem kampu. Kot sladico pa si specite bele penice (marshmallows) na ognju. Če ste željni zabave, potem se po večerji odpravite v center Bovca ali pa v pub Črna Ovca kjer se lahko zabavate celo noč.

 

Dan #3

 

Hmm, sedaj pa je odvisno kaj ste počeli prejšnji večer. Če ste se udeležili zabave v Črni ovci, potem boste verjetno še malo pospali in se podali na vašo zadnjo aktivnost malce kasneje. Če pa ste večer preživeli v kampu, potem vam priporočam, da se po zajtrku odpravite na soteskanje. Na drčanje po naravnih toboganih se lahko odpravite ob desetih ali pa ob dveh. Sušec je zdaleč najlepši kanjon za soteskanje in zagotovo vam bi bilo žal, če ga ne bi izkusili. Soteskanje bo trajalo približno 3 ure.

 

Canyoning Sušec


Ko vas pripeljejo nazaj v Kamp Vodenca, si lahko skuhate kosilo in si vzamete čas za pakiranje. Če nimamo rezervacije za šotore naslednji dan, vam lahko brez problema ponudimo kasnejši odhod. V primeru, da potrebujete prevoz do letališča ali na vašo naslednjo destinacijo pa priporočamo, da se obrnete na Bovec rafting team.
Skoraj 100% sem prepričana, da vam 3 dni v Bovcu enostavno ne bo dovolj in se boste odločili, da podaljšate vaše bivanje ali pa se ponovno vrnete. Ker vedeti morate, da vam je ostalo še na desetine naravnih in zgodovinskih znamenitosti, ki jih tu še nisem omenila.

Iskreno upam, da vam je moj 3 dnevni plan v Bovcu vzpodbudil željo po tem, da si čim prej rezervirate vikend oddih v naši družbi!

 


 

Kako do nas?

Mreže

   Instagram

 

Partnerji

Novice

VREME

Bovec

VODOSTAJ

 

Meritev: 19.01.2019 08:00

Vodostaj: 87 cm

Pretok: 5.34 m³/s

Temperatura: 5.0 ºC

VIZITKA

Kamp Vodenca

Saško Momirski s.p.

Vodenca nn

5230 Bovec

GPS koordinate: 46.331416, 13.572450

Tel.: +386 31 542 299, +386 41 620 885

E-mail: info@camp-vodenca.com
            kamp.vodenca@siol.net