YOUR HOME AWAY FROM HOME

ZANIMIVI NAMIGI

Kaj pa če bi rad kampiral pa nimam opreme?

Ni problema. V Kampu Vodenca imamo za vas pripravljene opremljene šotore.

Ali je v kampu možnost uporabe interneta?

Sicer vas spodbujamo k temu, da si na dopustu prizadevate za dneve brez sodobne tehnologije in uživate v naravi. Ker pa vemo, da je to dandanes skoraj nemogoče, vam v Kampu Vodenca omogočamo brezplačno povezavo na brezžični internet.

Ali lahko dobim električni priključek?

Seveda, vsi kampirni prostori so opremljeni z električnim priključkom.

Kam moram iti, če želim poskusiti rafting?

Pravzaprav nikamor. Vse aktivnosti lahko izkusite kar z nami! Ponujamo vse aktivnosti, ki jih ponuja naša dolina Soče.

Ali je kampiranje dovoljeno izven registriranih kampov?

V Sloveniji ni dovoljeno kampiranje na prostem izven registriranih kampov ter je takšno kampiranje kaznivo dejanje. Kampiranje je dovoljeno le v kampih ali na parkiriščih za avtodome in počitniške prikolice.

Ali si lahko v kampu kje pripravim hrano?

Ravno lansko leto smo za vas postavili kuhinjo za skupno uporabo. V kuhinji vam je na voljo štedilnik, plinski žar, hladilnik in zamrzovalna skrinja. Ravno tako pa so po kampu postavljeni žari na oglje.

Ali so hišni ljubljenčki v Kampu Vodenca dovoljeni?

Seveda. Vsi hišni so pri nas dobrodošli. Vendar pa morate za njih primerno poskrbeti.

Kako daleč je Kamp Vodenca od Bovca?

Od centra Bovca smo oddaljeni manj kot 1,5km. Z avtom potrebujete do centra 3 minute, lahko pa se odpravite po čudoviti gozdni potki peš in ste v centru v desetih minutah.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
×

Opozorilo

Napaka pri nalaganju XML datoteke

7 RAZLOGOV ZAKAJ KAMPIRATI Z OTROKI

Torej, zame je to precej enostavno. Jaz sem namreč zaljubljena v kampiranje in takih počitnic ne bi zamenjala za nič na svetu. Zakaj? Zato ker, ko sem bila majhna smo s starši vedno hodili kampirat in takrat mi je bilo tam tako lepo, da tega ne bom nikdar pozabila. To pa je tudi eden izmed razlogov zakaj so moji starši odprli enega izmed najbolj luštnih in prijetnih kampov v Bovcu. In seveda zato imam tudi jaz mojo sanjsko službo, katera mi je iz dneva v dan bolj pri srcu.

Zato sem se odločila, da vam povem mojih 7 razlogov zakaj enostavno morate na naslednje počitnice iti na kampiranje in to s svojimi otroci.

Otroški odbojkarski tabor.

Razlog #1: Kampiranje poveže otroke z naravo

To bi moral biti zadosten razlog že sam po sebi. Narava je nekaj na kar zadnje čase precejkrat pozabimo. Pozabimo kako lepo nam je, ko se odpravimo že samo na sprehod v park. Sedaj pa si predstavljajte, da so lahko vaši otroci namesto sprehoda v parku, kar na počitnicah v parku. Enostavno morate otrokom pokazati naravo, gozd, reko, divjino in živali v njej. Brez problema vam lahko zagotovim, da ko enkrat daste priložnost naravi in kampiranju, ga boste enostavno vzljubili in ravno tako vaši otroci. 

Razlog #2: Kampiranje poveže vas z vašimi otroki

Normalno! Kako pa drugače? Samo predstavljajte si kako zgleda, ko se morate vsi stlačiti v en šotor. No, no, pa dajmo šalo na stran. Kampiranje je res zelo povezovalen tip počitnic. Večino stvari, ki jih boste morali narediti, jih boste pač morali narediti skupaj. Postavljanje šotora je vedno zelo dobra povezovalna aktivnost. Lahko prosite svoje otroke, če vam lahko pomagajo z mizo in stoli, ter svojimi igračami. Če pa se vam seveda ne ljubi postavljati šotora za kratek vikend oddih, pa lahko vedno najamete glamping šotor oziroma najamete opremljen šotor, ki ga ponujamo v Kampu Vodenca. Za vikend oddih je to zelo praktična rešitev ali pa če se želite prepričati ali je kampiranje primeren tip počitnic za vas ali ne.

Seveda pa se najlepše povezovanje dogaja zvečer. Ker ni televizije, interneta in računalnikov, se boste zagotovo zabavali skupaj. Lahko odigrate kakšno družabno igro ali pa zakurite taborniški ogenj in si pripovedujete zgodbe.

Za informacijo vas lahko potolažim, da vam je v Kampu Vodenca na voljo brezžični internet po celem kampu, vendar pa gesel ne dajemo otrokom brez dovoljenja staršev.

Kampiranje z otroki

Razlog #3: Kampiranje vas in vaše otroke nauči novih spretnosti

Kot sem že omenila v prejšnji točki, se boste morali spopasti s strašno nalogo postavljanja šotora. Ko boste prvič zavihali rokave in to poskusili, bo verjetno neprijetno ali pa se boste počutili nerodne. Brez skrbi! Vsi smo šli skozi ta proces in če vso zadevo vzamete kot veliko zabavo bo seveda vse zelo zabavno. Konec vseh koncev ste na počitnicah in časa vam ravno ne primanjkuje. Ste zunaj v naravi, na sončku in svežem zraku. Seveda pa si lahko za prvič olajšate zadevo z najemom opremljenega šotora v Kampu Vodenca ali pa si kupite šotor, ki se postavi sam. Kar pa nikakor ne pomeni, da se tudi zloži sam.

V Kampu Vodenca si boste lahko jutranjo kavico pripravili v naši skupni kuhinji ampak verjemite pa mi, da ni lepšega kot priprava večerje ob ognju. Enostavno morate si zvečer pripraviti taborniški ogenj in si skuhati koruzo na ognju, hrenovke ali pa sladke penice – marshmallows. Te zabave ne smete zamuditi!

 

Razlog #4: Kampiranje vas in vaše otroke nauči o dobroti in pomoči

Verjetno se sprašujete o čem govorim? Takole, če še nikoli niste kampirali potem me seveda ne razumete. Vsi tisti, ki pa ste se že kdaj podali na kamping avanturo, pa me razumete. Ljudje, ki so zaljubljeni v kampiranje, so posebna vrsta ljudi. Naj obrazložim…

Čeprav v kampu nikogar ne poznate, bo vedno nekdo na voljo, ki vam bo z veseljem pomagal pri čemerkoli. Vsi sosedje vam bodo zagotovo prihiteli na pomoč pri čemerkoli. Zagotovo boste na vsakem kampiranju dobili vsaj enega novega prijatelja. Po dnevu ali dveh, boste na obisk dobili vse svoje sosede in tudi vi boste povabljeni na večerjo k vašim sosedom. Zato je kampiranje tako posebno. Skupnost, ki rada kampira je enostavno neverjetna in ko enkrat postaneš njihov (naš) »član«, potem si vedno njihov (naš) »član«.

Otroci med igro

Razlog #5: Kampiranje vaše otroke nauči o spominih

Kot sem že na začetku tega bloga napisala, se je vsa moja zgodba začela ravno zaradi spominov. Kampiranje in vse aktivnosti povezane s kampiranjem so eni izmed glavnih spominov mojega otroštva. 100% sem prepričana, da bi vsak otrok imel nepozabljive spomine iz kampiranja ali pa taborov. Sama sem se potem včlanila tudi med skavte, kar je ravno tako čudovita izkušnja.

Vsi otroci bodo v kampiranju uživali, če jim boste kampiranje prestavili kot pozitivno in nepozabno izkušnjo. Verjemite mi, noben otrok ne bo imel nepozabljivih spominov o video igrici, ki jo je odigral ali o oddaji, ki jo je gledal po televiziji.

Zato vas pozivam, da peljete svoje otroke v naravo, jim pustite da se umažejo, skačejo po lužah in splezajo na drevo. Zagotavljam vam, da se bodo spomini ustvarjali sami od sebe.

 

Razlog #6: Kampiranje vaše otroke nauči kako se zabavati z malimi stvarmi

Ne boste verjeli kaj vse lahko počnete zunaj in v tem neizmerno uživate. Igrajte se zraven reke, naredite si lesen lok in poskusite zadeti tarčo. Sprehajate se po okoliških krajih cel dan in si oglejte vse možne naravne znamenitosti. Po celem dnevu preživetem v naravi vam zagotavljam, da ni nič boljšega kot, da zakurite taborniški ogenj in si pripravite najslastnejšo večerjo ob ognju.

Ravno tako lahko izkoristite pravi kraj in svojim otrokom poveste kakšne zanimive zgodbice ali pa obujate spomine o preteklem dnevu. Na koncu pa se vsi lepo zleknete v udobne in tople spalne vreče in ne morete končati dneva brez igre senc s svetilko v šotoru.

Na koncu dneva pa boste ugotovili, da pravzaprav ne potrebujete veliko, da se noro zabavate.

 

Razlog #7: Kampiranje je zdrav tip počitnic

Prosim ne razumite me narobe, nikakor ne trdim, da drugi tipi počitnic niso ampak vseeno se mi zdi, da kampiranje vsaj malce izstopa. Kampiranje nas pripravi do tega, da počnemo marsikatero aktivnosti, ki je drugače nebi. Preprosto dobiš neustavljivo željo, da postaneš aktiven.

Včasih imajo v kampih kakšne jutranje aktivnosti kot jutranja gimnastika, vodna aerobika, v hribih pa mislim, da je najboljša jutranja aktivnost joga ali tek. V hribih je to tak poseben občutek in ti požene vso energijo po žilah. Po jutranji telovadbi pa vedno z vsem veseljem pojemo zajtrk v naravi. To pa je nekaj, kaj nam noben denar ne more kupiti. Nato se boste cel dan sprehajali po stezicah in hribih in zvečer zaspali v hotelu pod milijoni zvezd. Kaj je lahko lepšega kot to?

Najlepši del počitnic pa je ta, da vaši otroci ne bodo kot pribiti strmeli v računalnik, telefon in televizijo ampak bodo uživali na svežem zraku in v naravi. Na koncu dneva pa bodo tako utrujeni, da bodo kar popadali v sladke sanje.

Kampiranje je zabavno za vso družino

Torej, to je mojih 7 razlogov zakaj menim, da bi se morali vsaj enkrat odpraviti na kampiranje s svojimi otroki. Nikoli mi ni bilo žal, ko sem sama kampirala, ko sem bila otrok in prepričana sem, da se boste tudi vi neizmerno zabavali.

Če se odločite za poskus v letošnji poletni sezoni pa nam le sporočite, kako vam je šlo! Srečno!

 

Kako do nas?

Mreže

   Instagram

 

Partnerji

Novice

VREME

Bovec

VODOSTAJ

 

Meritev: 19.01.2019 08:00

Vodostaj: 87 cm

Pretok: 5.34 m³/s

Temperatura: 5.0 ºC

VIZITKA

Kamp Vodenca

Saško Momirski s.p.

Vodenca nn

5230 Bovec

GPS koordinate: 46.331416, 13.572450

Tel.: +386 31 542 299, +386 41 620 885

E-mail: info@camp-vodenca.com
            kamp.vodenca@siol.net