YOUR HOME AWAY FROM HOME

ZANIMIVI NAMIGI

Kaj pa če bi rad kampiral pa nimam opreme?

Ni problema. V Kampu Vodenca imamo za vas pripravljene opremljene šotore.

Ali je kampiranje dovoljeno izven registriranih kampov?

V Sloveniji ni dovoljeno kampiranje na prostem izven registriranih kampov ter je takšno kampiranje kaznivo dejanje. Kampiranje je dovoljeno le v kampih ali na parkiriščih za avtodome in počitniške prikolice.

Kam moram iti, če želim poskusiti rafting?

Pravzaprav nikamor. Vse aktivnosti lahko izkusite kar z nami! Ponujamo vse aktivnosti, ki jih ponuja naša dolina Soče.

Ali si lahko v kampu kje pripravim hrano?

Ravno lansko leto smo za vas postavili kuhinjo za skupno uporabo. V kuhinji vam je na voljo štedilnik, plinski žar, hladilnik in zamrzovalna skrinja. Ravno tako pa so po kampu postavljeni žari na oglje.

Kako daleč je Kamp Vodenca od Bovca?

Od centra Bovca smo oddaljeni manj kot 1,5km. Z avtom potrebujete do centra 3 minute, lahko pa se odpravite po čudoviti gozdni potki peš in ste v centru v desetih minutah.

Ali je v kampu možnost uporabe interneta?

Sicer vas spodbujamo k temu, da si na dopustu prizadevate za dneve brez sodobne tehnologije in uživate v naravi. Ker pa vemo, da je to dandanes skoraj nemogoče, vam v Kampu Vodenca omogočamo brezplačno povezavo na brezžični internet.

Ali lahko dobim električni priključek?

Seveda, vsi kampirni prostori so opremljeni z električnim priključkom.

Ali so hišni ljubljenčki v Kampu Vodenca dovoljeni?

Seveda. Vsi hišni so pri nas dobrodošli. Vendar pa morate za njih primerno poskrbeti.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
×

Opozorilo

Napaka pri nalaganju XML datoteke

KAJ BOMO DANES JEDLI?

Vesel praznik vsem ljubiteljem sira! Jap, prav ste slišali, danes je mednarodni dan ljubiteljev sira. Zato sem se odločila, da vas opozorim na to, saj v Bovcu izdelujemo enega izmed najboljših ovčjih sirov in imenujemo ga kar Bovški sir. Mmmmm, ko se spomnim nanj, se mi pocedijo kar sline. Res je slasten!

 

Bovec sir, vir: bovec.si

 

Za ta vrhunski produkt je največ zaslužna seveda naša draga bovška ovčka. Pri nas naj bi živela že v času Venetov, bovška ovčka pa se je ohranila v Julijskih Alpah in sicer v Zgornjesoški dolini. Proizvajanje sira v Bovcu predstavlja neko tradicijo in prav poseben spomenik sirarstvu. Sedaj se je ohranila le še Mangartska planina, do katere lahko pridemo z avtom in si ogledamo kako živijo pastirji in kako izdelujejo bovški sir in skuto. Sir in skuto si lahko kupite tudi v dolini od mnogih bovških izdelovalcev.

Kot zanimivost pa vam še povem, da je včasih sir veljal za plačilno sredstvo z višjo vrednostjo kot so jo imeli ostali siri.

Sedaj pa vam na uho prišepnem še najboljše recepte z našimi lokalnimi proizvodi. Jaz imam najraje bovško skuto in krompir ali pa paradižnik v solati zmešan z bovško skuto. Sir pa lahko jemo kar tako sam ali pa si ga privoščimo v friki, kar je bovška jed v kateri zmešamo bovški sir, jajce in zaseko. Za sladico pa bi vam priporočila bovške krafe. Mmmmm sedaj pa hitro si poiskat nekaj za pod zob. Pa dober tek!

 

Bovec sir, vir: bovec.si    Bovec sir, vir: bovec.si

Kako do nas?

Mreže

   Instagram

 

Partnerji

Novice

VREME

Bovec

VODOSTAJ

 

Meritev: 19.01.2019 08:30

Vodostaj: 87 cm

Pretok: 5.34 m³/s

Temperatura: 4.9 ºC

VIZITKA

Kamp Vodenca

Saško Momirski s.p.

Vodenca nn

5230 Bovec

GPS koordinate: 46.331416, 13.572450

Tel.: +386 31 542 299, +386 41 620 885

E-mail: info@camp-vodenca.com
            kamp.vodenca@siol.net