YOUR HOME AWAY FROM HOME

ZANIMIVI NAMIGI

Ali si lahko v kampu kje pripravim hrano?

Ravno lansko leto smo za vas postavili kuhinjo za skupno uporabo. V kuhinji vam je na voljo štedilnik, plinski žar, hladilnik in zamrzovalna skrinja. Ravno tako pa so po kampu postavljeni žari na oglje.

Ali lahko dobim električni priključek?

Seveda, vsi kampirni prostori so opremljeni z električnim priključkom.

Ali je kampiranje dovoljeno izven registriranih kampov?

V Sloveniji ni dovoljeno kampiranje na prostem izven registriranih kampov ter je takšno kampiranje kaznivo dejanje. Kampiranje je dovoljeno le v kampih ali na parkiriščih za avtodome in počitniške prikolice.

Kaj pa če bi rad kampiral pa nimam opreme?

Ni problema. V Kampu Vodenca imamo za vas pripravljene opremljene šotore.

Ali so hišni ljubljenčki v Kampu Vodenca dovoljeni?

Seveda. Vsi hišni so pri nas dobrodošli. Vendar pa morate za njih primerno poskrbeti.

Ali je v kampu možnost uporabe interneta?

Sicer vas spodbujamo k temu, da si na dopustu prizadevate za dneve brez sodobne tehnologije in uživate v naravi. Ker pa vemo, da je to dandanes skoraj nemogoče, vam v Kampu Vodenca omogočamo brezplačno povezavo na brezžični internet.

Kam moram iti, če želim poskusiti rafting?

Pravzaprav nikamor. Vse aktivnosti lahko izkusite kar z nami! Ponujamo vse aktivnosti, ki jih ponuja naša dolina Soče.

Kako daleč je Kamp Vodenca od Bovca?

Od centra Bovca smo oddaljeni manj kot 1,5km. Z avtom potrebujete do centra 3 minute, lahko pa se odpravite po čudoviti gozdni potki peš in ste v centru v desetih minutah.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. 7
  8. 8
×

Opozorilo

Napaka pri nalaganju XML datoteke

ZAKAJ BI PA VI PRIŠLI V BOVEC?

 

Na kaj najprej pomislite, ko se spomnite na Bovec? Meni osebno predstavlja dom, turistom oziroma obiskovalcem Bovca pa predstavlja vse kaj drugega. Verjetno bi vas največ odgovorilo, da se spomnite na rafting, Kanin ali »čompe in skuto«. No, Bovec se dejansko ponaša z ogromno paleto adrenalinskih športov, ki se odvijajo v zraku, vodi in na kopnem. V tujini Bovcu nekateri pravijo kar slovenska prestolnica adrenalinskih športov. V zraku lahko uživate v tandemskem poletu s padalom ali pa se spustite po eni najdaljših jeklenic v Evropi in izkusite Zip-line. Imamo pa tudi kar precej zanimivih plezalnih kotičkov. Na naših prelepih rekah se odvija kup zanimivih aktivnosti. Verjetno kar najbolj priljubljena aktivnost je rafting.

 

 

Ne dolgo za njim pa si verjetno sledita soteskanje in kajak. Poleg teh »osnovnih« pa imate na razpolago še hydrospeed ali rečni bob in sit on top kajak. Na »kopnem« pa lahko pridete na svoj račun tudi tisti, ki niste ravno adrenalinski tip človeka in se enostavno odpravite v hribe ali samo na krajši sprehod po naših stezicah v okolici. Za vse tiste, ki ste vsaj malo pustolovske dušice pa pride v poštev kolesarjenje ali pa gorsko kolesarjenje. Tisti, ki pa brezpogojno potrebujete adrenalin na vsakem koraku, vam na tej točki priporočamo monster rollers oziroma spust z gorskim skirojem.

Marsikdo pa prihaja v Bovec samo na oddih in sprostitev. Veliko gostov, ki pridejo v kamp pravi, da si je prišlo »shladit« glavo od hitrega vsakdana. Bovec je idealen prostor tudi za vse tiste, ki se želijo sprostiti, poležati in v senci na dekici prebrati kakšno dobro knjigo.

Torej zagotovo se za vsakega najde nekaj prijetnega!

V Bovcu pa počitnikujejo po mojem mnenju prav posebni gostje, ki se jih premalo omenja, pa vendarle jih je na vsakem ovinku Soče kar nekaj. Ste že ugotovili o kom govorim? Ja, o ribičih. Tudi ribolov je šport. Res, da ni adrenalinski, vendar je po mojem mnenju ta šport nekaj posebnega. Ko opazujem ribiče na reki Soči, v njih vidim umirjenost, sproščenost in veličastnost. Predstavljam si, da ribolov zahteva veliko potrpljenja in umirjenosti. Ribolov marsikateremu ribiču predstavlja neko meditacijo in sprostitev, pa vendarle ti požene adrenalin po žilah, ko začutiš, da si nekaj ujel.

 

  

 

Ravno včeraj je bil mednarodni dan ribolova in zato se mi je zdelo pomembno, da omenimo ta šport in mogoče koga vzpodbudimo k tej športni aktivnosti. Predvsem pa je vredno omeniti, da reka Soča predstavlja ribičem zelo zanimiv ribolov. V reki Soči namreč živi prav posebna riba po imenu soška postrv ali Salmo marmoratus. Ime marmoratus pa izhaja iz njenega barvnega vzorca, ki spominja na marmornati vzorec na sivobeli podlagi, z nekaj rdečimi pikami.

 

 

Zato vabim vse ribiče, ki že nekaj časa razmišljate o ribolovu na Soči, da si postavite šotor v Kampu Vodenca ali pa si rezervirate že postavljen šotor in se podate na ribolov. Cene ribolovnih dovolilnic za Sočo se gibljejo od 58€ do 73€ za dnevno dovolilnico in za 3-dnevno od 147,50€ pa do 197€. Cena je odvisna od lokacije kje želite loviti in ali želite ribo obdržati ali jo spustiti nazaj na prostost.

Za več informacij o športnih aktivnostih nas lahko kadarkoli prosite po naši elektronski pošti: info@camp-vodenca.com ali pa nas kar pokličete.

Upamo, da smo vas navdušili za vsaj kakšen šport v naši prelepi dolinici. Vemo, da vas že srbijo prsti, zato hitro pošljite rezervacijo in se pripravite na popoln oddih!

 

Kako do nas?

Mreže

   Instagram

 

Partnerji

Novice

VREME

Bovec

VODOSTAJ

 

Meritev: 19.01.2019 09:00

Vodostaj: 87 cm

Pretok: 5.34 m³/s

Temperatura: 5.0 ºC

VIZITKA

Kamp Vodenca

Saško Momirski s.p.

Vodenca nn

5230 Bovec

GPS koordinate: 46.331416, 13.572450

Tel.: +386 31 542 299, +386 41 620 885

E-mail: info@camp-vodenca.com
            kamp.vodenca@siol.net